SPONDA OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ


1. Yhtiöjärjestyksen 11 §:n 1 momentin muuttaminen

Yhtiökokous päätti muuttaa yhtiöjärjestyksen 11 §:n 1 momentin siten, että osakkeenomistajan on saadakseen osallistua yhtiökokoukseen ilmoittauduttava yhtiölle ennakkoon kokouskutsussa mainitulla tavalla ja aikana, joka voi olla aikaisintaan kymmenen (10) päivää ennen kokousta.

2. Osakepääoman ja osakkeiden nimellisarvon muuttaminen euromääräiseksi sekä osakepääoman korottaminen rahastoannilla ja yhtiöjärjestyksen 3 §:n ja 4 §:n muuttaminen

Yhtiökokous päätti muuttaa osakepääoman euromääräiseksi, jolloin osakepääoma on 68.942.480,57 euroa.

Yhtiökokous päätti euroihin siirtymisen yhteydessä korottaa osakepääomaa 13.040.194,43 euron määräisellä rahastoannilla 81.982.675 euroon. Korotusta vastaava määrä siirretään osakepääomaan ylikurssirahastosta. Rahastoannissa ei anneta uusia osakkeita, eikä yhtiön osakkeiden lukumäärä muutu. Osakepääoman euromääräiseksi muuttamisen ja rahastoannin jälkeen kunkin osakkeen nimellisarvoksi tulee 1 euro.

Yhtiökokous päätti muuttaa yhtiöjärjestyksen 3 §:n siten, että yhtiön vähimmäispääoma on kuusikymmentämiljoonaa (60.000.000) euroa ja enimmäispääoma kaksisataaneljäkymmentämiljoonaa (240.000.000) euroa, joissa rajoissa osakepääomaa voidaan korottaa tai alentaa yhtiöjärjestystä muuttamatta.

Yhtiökokous päätti muuttaa yhtiöjärjestyksen 4 §:n siten, että osakkeiden nimellisarvo on yksi (1) euro.

Hallituksen kokoonpano

Hallituksen jäseninä jatkavat toimitusjohtaja Heikki Bergholm, Lassila & Tikanoja yhtymä, lakiasiain johtaja Harri Pynnä, Fortum Oyj, ekonomi Anssi Soila ja finanssineuvos Jarmo Väisänen, valtiovarainministeriö. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin toimitusjohtaja Maija-Liisa Friman. Vattenfall Oy ja kiinteistöjohtaja Heikki Hyppönen, Nordea.

Tilintarkastajat

Yhtiökokous valitsi Sponda Oyj:n varsinaisiksi tilintarkastajiksi KHT Sixten Nymanin ja KPMG Wideri Oy Ab:n sekä varatilintarkastajaksi KHT Ari Viitalan.

Osingon maksu

Tilikaudelta 2000 jaetaan osinkoa 1,50 markkaa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkaalle, joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 2.4.2001 on merkitty Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään omistajaluetteloon. Osinko maksetaan 9.4.2001.